Pilaf de dovlecei cu lapte si smantana
PrinteazaPilaf de dovlecei cu lapte si smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, zeama de carne, lapte, marar, patrunjel, sare, piper alb.
- 6 dovlecei
- 100 g orez
- 200 g unt
- 250 g smântână
- 1 linguriţă făină
- 1 l zeamă de carne
- 1/2 pahar lapte
- 1 legătură mărar proaspăt
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă, se opăresc în apă clocotită şi se taie felii de aproximativ patru centimetri.
Se prăjesc în unt topit, fără să se rumenească şi se lasă într-un vas. Orezul, bine spălat, se pune la prăjit în unt împreună cu ceapa tăiată mărunt şi se stinge cu supă de carne.
Se sărează, se piperează şi se lasă la cuptor, la foc mic, o jumătate de oră. Când ; orezul e fiert, se unge un vas cu unt şi se pun în el, alternativ, rânduri de orez şi de dovlecei.
Deasupra ultimului strat de orez; se toarnă un amestec de unt, preparat într-o crăticioară, tiu faină i şi stins cu lapte şi smântână.
Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la cuptor un sfert de oră. Se scoate şi, imediat, se presară , deasupra mărarul şi pătrunjelul tăiate foarte fin
Pofta buna!