Pilaf cu dovlecei si verdeata

Printeaza

Pilaf cu dovlecei si verdeata din: orez, rosii, ardei, ceapa, untdelemn, sare, usturoi, marar, patrunjel, dovlecei.

 

Ingrediente:

  • un pahar orez
  • 2 roşii mari
  • 2 ardei graşi
  • o ceapă (facultativ)
  • 100 ml untdelemn
  • şare
  • un căţel de usturoi
  • puţin mărar şi pătrunjel verde tocat
  • 2-3 dovlecei

 

Mod de preparare Pilaf cu dovlecei si verdeata:

Se rad dovleceii, se spală sub jet de apă, se taie felii mai grosuţe, se spală şi se taie ardeii bucăţele; se taie ceapa mărunt.

Se pun toate legumele în untdelemnul încins, la foc mic, să se înmoaie.

Apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate bucăţele, verdeaţa, sspălată şi tocată fin, usturoiul, tăiat, şi se lasă să mustească împreună.

Orezul se spală în trei-patru ape şi se lasă în apăi să se umfle, în timp ce se înmoaie compoziţia cu dovlecei.

Acum se adaugă şi orezul, puţin piper, se acoperă cu apă şi se dă la cuptor să fiarbă. Se gustă orezul şi, dacă nu esîte bine fiert, se mai pune apă.

Fără ceapă este tot atât de bun şi sănătos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.