Ceai de Sunătoare cu Gălbenele: Rețeta naturală pentru relaxare și confort din: ceai de sunatoare, ceai de galbenele, apa, miere. Ceaiul de Sunătoare cu Gălbenele este o băutură plină de savoare, care adaugă o notă florală delicată și oferă potențiale efecte antiinflamatoare și calmante. Sunătoarea și gălbenelele sunt plante recunoscute pentru beneficiile lor asupra stării […]
Pilaf de dovlecel cu rosii
PrinteazaPilaf de dovlecel cu rosii din: dovlecei, cepe, orez, roşii decojite, ulei, verdeaţă, sare.
Ingrediente:
- 4 dovlecei tineri
- 3 cepe
- 1 ceaşcă orez
- 3 roşii decojite
- ulei
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Pilaf de dovlecel cu rosii: curăţă dovleceii de coaja albă, apăsând cu lama unui cuţit ascuţit în aşa fel ca să se cureţe doar un strat subţire, apoi se spală şi se taie felii groase de 1-2 cm.
Se pun feliile de dovlecei să se înmoaie într-o cratiţă pe foc mic, se scot pe o farfurie şi se lasă cât timp se pregăteşte restul legumelor.
Ceapa se taie peştişori, se căleşte în restul de ulei doar 10 minute, după care se pune şi orezul peste ceapă să se înmoaie uşor.
toarnă o ceaşcă de apa caldă peste amestec, se amestecă cu o lingură în cratiţă, ca să nu se prindă de fund, până când orezul s-a înmuiat.
aşează într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiţă cu pereţii înalţi un strat de dovlecei, altul de ceapă şi orez şi se încheie cu un rând de dovlecei.
acoperă amestecul cu apă caldă în care s-a pus puţină sare, se adaugă o lingură de bulion sau se pune un strat de roşii felii şi se introduce cratiţă în cuptor pentru o oră.
După ce se scoate din cuptor, se presară verdeaţă tocată şi se serveşte cald sau rece.
Pofta buna!
Ceai de Sunătoare cu Gălbenele: Rețeta naturală pentru relaxare și confort