Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]
Pilaf gustos de praz
PrinteazaPilaf gustos de praz din: praz. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Prazul conține fibre dietetice, care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv, reglarea glicemiei și menținerea senzației de sațietate.
Ca și alte legume din familia Alliaceae, prazul conține antioxidanți precum compuși sulfurici și flavonoide, care au potențial de a proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
Datorită conținutului de vitamina C, prazul poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.
Conținutul de vitamina K din praz este important pentru sănătatea oaselor, deoarece contribuie la coagularea sângelui și la menținerea densității osoase.
Mod de preparare:
Se prepară la fel ca pilaful de dovlecei. Se foloseşte 1 kg de praz, care se spală, se taie bucăţi şi se prăjeşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu praz si branza cheddar
Ghiveci cu praz
Ghiveci cu praz din: gulii, varza alba, morcovi, cartofi, praz, bulion, ulei, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 300 g gulii 200 g varza alba 4 morcovi mari 2 cartofi 1 fir de praz 100 g bulion 1 ml ulei cimbru uscat maruntit piper negru macinat sare Mod de preparare: Cureti şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, […]
Pofta buna!