Pilaf macelaresc
PrinteazaPilaf macelaresc din: ficatei, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, piper, sare, marar, unt.
- 2 ficaţi de purcel tânăr
- 300 g orez
- 1 pahar cu ulei
- 5-6 cepe potrivite
- 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion
- piper boabe
- sare
- 3-4 linguri cu mărar tocat
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Curăţaţi ficatul de pieliţe, tăiaţi-l cuburi mici şi prăjiţi în ulei cald. Lăsaţi să se rumenească la foc potrivit. Scoateţi ficatul pe o farfurie, acoperiţi cu capac.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, căliţi în uleiul rămas 20 min; adăugaţi sucul de roşii, lăsaţi să fiarbă 5 min.
Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-1 în 2-3 ape, căliţi în unt 2-3 min, stingeţi cu 2 căni de apă încălzită.
Fierbeţi la foc mic 10 min, treceţi orezul în vasul cu ceapă călită, adăugaţi ficatul şi lăsaţi să fiarbă împreună. Săraţi şi condimentaţi cu piper boabe.
Când mâncarea nu mai are sos, puneţi deasupra 1 cană cu apă caldă, umblaţi cu lingura de lemn ca să ridicaţi de pe fundul cratiţei şi să controlaţi dacă nu s-a lipit.
Puneţi mâncarea în cuptor pentru 20 min, stingeţi focul, presăraţi mărarul tocat şi lăsaţi să se răcorească uşor.
Serviţi mâncarea caldă cu salată de sezon şi cu felii de pâine uscată în cuptor, lângă vin rose.
Pofta buna!