Pilaf cu năut şi conopidă
PrinteazaO reteta de pilaf cu naut si conopida din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de curry, orez basmat, buchetele de conopida, naut, supa de legume, fulgi de migdale si coarindru.
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 cepe mari, feliate
- 1 lingură pastă de curry
- 200 g de orez basmati
- 350 g bucheţele de conopidă
- 1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
- 500 ml supă de legume
- 50 g fulgi de migdale prăjite
- 1 mână de coriandru tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă ceapa. Se prăjeşte pe foc mediu 5 minute, până începe să se rumenească. Se adaugă amestecând pasta de curry şi se prăjeşte încă 1 minut.
Se adaugă orezul, conopida şi năutul, amestecând ca să se acopere cu pasta de curry.
Se toarnă supa şi se amestecă. Se acoperă şi se fierbe 10-15 minute până când orezul şi conopida sunt moi, iar lichidul a fost absorbit.
Se adaugă amestecând fulgii de migdale şi coriandrul, apoi se serveşte.
Pilaf cu năut şi conopidă
Pofta buna!