Pilaf cu naut
PrinteazaPilaf cu naut din: naut, orez, ulei, sare, ceapa, patrunjel.
- 200 g năut
- 200 g orez
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălaţi năutul, lăsaţi-l la înmuiat câteva ore, scurgeţi apa şi umpleţi cu 4 măsuri de apă rece. Fierbeţi la foc mic până când se poate consuma.
Alegeţi şi spălaţi orezul, căliţi-l în ulei împreună cu 1 ceapă tocată. Umpleţi cu 3 măsuri de apă, fierbeţi 15 min la foc mic, răstunaţi năutul peste orez, stingeţi focul.
Săraţi după gust, acoperiţi vasul pentru 60 minute.
Serviţi mâncarea călduţă, decorată cu verdeaţă tocată, cu pâine prăjită şi eventual cu salată de varză acră cu chimen.
Pofta buna!