Pilaf cu naut

Printeaza

Pilaf cu naut din: naut, orez, ulei, sare, ceapa, patrunjel.

Ingrediente:Pilaf cu naut

  • 200 g năut
  • 200 g orez
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Spălaţi năutul, lăsaţi-l la înmuiat câteva ore, scurgeţi apa şi umpleţi cu 4 măsuri de apă rece. Fierbeţi la foc mic până când se poate consuma.

Alegeţi şi spălaţi orezul, căliţi-l în ulei împreună cu 1 ceapă tocată. Umpleţi cu 3 măsuri de apă, fierbeţi 15 min la foc mic, răstunaţi năutul peste orez, stingeţi focul.

Săraţi după gust, aco­periţi vasul pentru 60 minute.

Serviţi mâncarea călduţă, decorată cu verdeaţă tocată, cu pâine prăjită şi eventual cu salată de varză acră cu chimen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.