Crocante și ușor acrișoare, aceste gogonele sunt perfecte pentru a însoți fripturi, tocănițe sau alte preparate tradiționale pe tot parcursul iernii. Prepararea lor este simplă și rapidă, iar rezultatul te va răsplăti cu arome autentice și o textură perfectă. Ingrediente: Pentru aproximativ 3 borcane de 2 litri: Gogonele verzi (3 […]
Pilaf de orez cu ciuperci champignon
PrinteazaPilaf de orez cu ciuperci champignon din: orez, ciuperci, morcov, ardei, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente:
- 1 cană cu orez
- 300 g ciuperci (champignon)
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- sare
- piper boabe
- pătrunjel tocat
- 4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Spălaţi legumele, tăiaţi-le felii subţiri, căliţi în ulei până când ceapa se înmoaie şi devine translucidă. Lucraţi cu vasul acoperit. Folosiţi doar 3 linguri cu ulei.
Curăţaţi ciupercile, înlăturaţi picioruşele pe care le curăţaţi de partea care a stat în pământ pe care o aruncaţi, apoi le spălaţi şi le tocaţi mărunt. Tocătura o treceţi în cratiţa cu legume.
Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, răsturnaţi în oala cu legume călite. Adăugaţi 4 măsuri de apă caldă (4 căni cu apă), piper boabe şi Flinguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 20 min, apoi stingeţi focul şi acoperiţi vasul cu mâncare.
Tăiaţi pălăriile ciupercilor în sferturi, prăjiţi-le în ulei puţin până sunt bune de consumat (12-15 min), apoi aşezaţi-le deasupra pilafului. Ornaţi cu verdeaţă tocată mărunt după ce aţi stins focul.
Serviţi pilaful cald sau rece, lângă crutoane şi vin alb.
Pofta buna!
Gustarea Perfectă pentru Orice Ocazie: o alegere rafinată și delicioasă pentru orice masă sau eveniment. Combinația de avocado cremos și feta sărată pe o felie de pâine crocantă creează un echilibru perfect de arome și texturi. Această rețetă este simplă și rapidă, ideală pentru a impresiona oaspeții sau pentru […]