Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, ulei, prune uscate, zahăr, sare. Ingrediente: 700 g orez 200 ml ulei 400 g prune uscate 50 g zahăr sare Mod de preparare: Se alege şi se spală mai întâi orezul, după care se căleşte uşor în puţin ulei. Se stinge cu apă clocotită. Se adaugă apoi […]
Pilaf de orez cu prune uscate
PrinteazaPilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei.
Ingrediente:
- 250g orez
- 300g prune uscate sau afumate
- 1 ceapă mijlocie
- 1 lingură cu zahăr
- sare
- 1 ardei capia roşu
- 3-4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi ceapa de foile uscate şi ardeiul de seminţe, spălaţi-le şi tăiaţi-le felii subţiri, apoi căliţi în uleiul pus în vas smălţuit.
După 10 minute, puneţi orezul peste legume, umpleţi vasul cu 2 măsuri apă caldă (500ml).
Spălaţi prunele cu 2-3 ore înainte de a găti. Lăsaţi-le în apă caldă.
Când prunele s-au hidratat, arată ca şi fructele neuscate.
Scurgeţi în sită, puneţi prunele peste orez şi fierbeţi împreună 20 minute, după ce aţi adăugat încă o cană cu apa caldă, o lingură cu zahăr, şi o linguriţă cu sare.
Serviţi mâncarea caldă, fără pâine.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf de orez cu scortisoara si stafide
Pilaf de orez cu scortisoara si stafide din: orez (basmati, de preferat), unt nesărat, ceapă, usturoi, beţişoare de scorţişoară, nucşoare verzi, boabe de piper, şofran de pământ, apă, sare, stafide, fulgi de alune. Ingrediente: 275 g orez (basmati, de preferat) 50 g unt nesărat o ceapă mare, tăiată mărunt 8 căţei de usturoi 3 beţişoare rupte de scorţişoară (de […]
Pofta buna!