Pilaf de orez cu pui

Printeaza

Pilaf de orez cu pui – Reteta clasica si hranitoare. Este un fel de mancare versatil, care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina, oferind o masa consistenta si plina de nutrienti.

Reteta este usor de urmat si este ideala pentru a pregati un preparat savuros cu ingrediente de baza.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (sau piept de pui, daca preferi)
  • 250 g orez
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 morcov mare, dat pe razatoare
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 750 ml supa de pui (sau apa)
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Prepararea puiului:

Spala si curata pulpele de pui, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si rumeneste puiul pe toate partile pana capata o culoare aurie. Scoate puiul din cratita si pastreaza-l la cald.

Calirea legumelor:

In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida. Adauga morcovul ras si ardeiul gras si continua sa calesti inca 3-4 minute, pana cand legumele se inmoaie.

Adaugarea orezului:

Adauga orezul peste legumele calite si amesteca bine timp de 2-3 minute, pentru a-l acoperi cu uleiul si a absorbi aromele.

Gatirea pilaf-ului:

Toarna supa de pui (sau apa) peste orez, adauga foile de dafin si cimbrul uscat. Pune puiul rumenit inapoi in cratita, acoperind usor cu orez si legume.

Acopera cratita cu un capac si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand orezul este fiert si lichidul este absorbit complet. Verifica periodic si, daca este necesar, mai adauga putina apa sau supa.

Servirea:

La final, scoate foile de dafin si decoreaza pilaf-ul cu patrunjel proaspat tocat. Serveste-l cald, alaturi de o salata proaspata sau muraturi.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 380 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grasimi: 12 g
  • Carbohidrati: 45 g
  • Fibre: 4 g

Reteta Pilaf de orez cu pui

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 30 minute
  • Timp total: 45 minute

Pilaf-ul de orez cu pui este un fel de mancare simplu, dar plin de gust, care aduce un strop de confort in orice zi.

Este perfect pentru mesele in familie si usor de adaptat in functie de preferinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.