Pilaf oriental cu carne de oaie

Printeaza

O reteta de pilaf oriental cu carne de oaie din: carne de oaie, ulei, bulion, ceapa, rosii, ardei gras, usturoi, cimbru, vin alb, orez, unt, sare, condimente si piper.

Ingrediente:Pilaf oriental cu carne de oaie

  • 1,5 kg carne de oaie fara os
  • 200 ml ulei
  • 100 g bulion
  • 400 g ceapa
  • 1 kg rosii proaspete
  • 250 g ardei gras proaspat
  • 25 g usturoi
  • un fir de cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 700 g orez
  • 100 g unt
  • 50 g sare
  • 5 g condimente mix
  • 3 g piper

 

Mod de preparare:

Carnea porţionată se sărează şi se prăjeşte în grăsime încinsă, împreună cu ceapa tăiată mărunt. Se stinge cu bulion şi apă, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi mirosuri.

Se căleşte orezul în unt, după care se adaugă ardeiul gras tăiat în pătrate şi înăbuşit, usturoiul tăiat mărunt şi se stinge cu apă clocotită, un sfert din sosul rezultat de la fierberea cărnii, roşiile tăiate în sferturi şi vinul, condimentîndu-se cu sare şi piper.

Cînd începe să fiarbă se introduce în cuptor, acoperit cu capac şi se lasă 20—25 minute. Se serveşte carnea cu sos si alături pilaful.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.