Pilaf oriental cu stafide
PrinteazaPilaf oriental cu stafide din: pulpa de oaie/manzat, orez, morcovi, ceapa, ulei, adei, stafide, usturoi, chimion, sare.
- 600 g pulpă de oaie/mânzat
- 1 cană orez cu bob lung
- 500 g morcovi
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 1 ardei iute
- 2 linguri stafide
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguriţă coriandru
- sare
Mod de preparare:
Spală bine orezul, curăţă căpăţâna de usturoi de pieliţa de deasupra, dar să rămână întreagă.
Intr-o oală cu pereţi groşi (ceaun), căleşte în ulei ceapa tocată până capătă o nuanţă de auriu-închis. Adaugă carnea cubuleţe şi las-o până se rumeneşte.
Adaugă morcovul dat pe răzătoarea mare şi lasă-l la călit 10 minute, amestecând. Pune apă clocotită cât să fie cu un deget deasupra cărnii, ardeiul iute întreg şi lasă să fiarbă o oră la foc mic.
Adaugă chimionul, coriandrul, stafidele şi potriveşte de sare. Pune orezul peste carne, nivelează suprafaţa, toarnă apă clocotită cât să fie cu 3 cm peste nivelul orezului şi lasă la foc iute.
Când apa dispare de la suprafaţă, înfige în orez căpăţâna de usturoi, acoperă şi lasă la foc mic încă 30 de minute.
Pofta buna!