Pilaf de orz cu miel şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz, parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g orz (sau arpacaş)
- 500 g pulpă de miel
- 100 g mazăre proaspătă
- 30 g unt
- 1 1 supă concentrată de legume
- 1 morcov
- 1 dovlecel (zucchini)
- 1 nap
- 1/2 fir de praz
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- boia iute
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune orzul la înmuiat cu o seară înainte de a-1 prepara. Taie pulpa de miel cuburi mici şi prazul rondele subţiri.
Căleşte prazul într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins, adaugă carnea, sărează, după gust, şi pră- jeşte-o câteva minute.
Curăţă şi taie cuburi morcovul, dovlecelul şi napul, pune-le într-un castron de ceramică sau de sticlă, adaugă mazărea, amestecă bine, apoi orzul scurs.
Toarnă două polonice de supă concentrată de legume şi fierbe 15 minute, amestecând din când în când.
Adaugă câte puţină supă pe măsură ce lichidul este absorbit, până când orzul este fiert.
Cu câteva minute înainte de a fi gata, pune carnea cu prazul. Adaugă untul, pătrunjelul tocat, parmezanul ras, sare, piper şi boia iute, după gust.
Acoperă cu un capac şi lasă pilaful să se odihnească câteva minute, apoi serveşte-1 fierbinte.
Pilaf de orz cu miel şi legume
Pofta bună!