Pilaf picant cu pui

Printeaza

Pilaf picant cu pui  din: orez, carne de pui, supa de legume, unt, ceapa, stafide aurii, ardei gras, ardei iute, boabe de ienibahar, seminte de pin, sare si piper.

Ingrediente:Pilaf_picant_cu_pui

  • 30 g orez cu bobul lung
  • 300 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 700 ml supa de legume
  • 200 g unt
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 linguri stafide aurii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei iute
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 1 lingura seminte de pin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi orezul, îl speli, scurgi apa, apoi îl opă­reşti 5 minute în apă cu un praf de sare. Il laşi acoperit să se umfle. în paralel, aşezi stafide­le într-un castronel, le acoperi cu apă căldu­ţă, le laşi circa 10 minute să se hidrateze, apoi scurgi apa.

Intre timp, topeşti untul într-o tigaie, adaugi ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubule-ţe, le căleşti 2 minute, după care adaugi carnea porţionată şi continui călirea ei pe toate părţile. Adaugi orezul, stafidele, ienibaharul, seminţele de pin rumenite separat, condimen­tezi cu sare şi piper, după gust, adaugi ardeiul iute tăiat bucăţele, acoperi cu supa de legume şi laşi să fiarbă, la foc iute, 5-6 minute, apoi la foc mic, încă 15 minute.

Când lichidul s-a evaporat, stingi focul şi laşi să stea 5-6 minute acoperit, apoi îl serveşti.

Pilaf picant cu pui

Pilaf_picant_cu_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.