Pilaf picant de pui
PrinteazaPilaf picant de pui din: ceapa, ardei, ulei de masline, ardei iute, orez basmati, supa de pui, stafide, condimente, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, menta, iaurt.
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 bucati ardei, taiati felii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute, tocat marunt
- 350 g orez basmati
- 700 ml supa limpede de pui
- 100 g stafide
- 2 linguri amestec de condimente pentru castraveciori
- zeama si coaja rsa de la 1 portocala
- 3 bucati piept de pui cu pielita
- cateva o mana de patrunjel si menta proaspata, tocata
- 4 linguri iaurt natur, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas prăjeşte în 1 lingură de ulei ceapa şi ardeiul, adaugă ardeiul iute şi orezul. Stinge cu supa şi adaugă stafidele. Lasă să fiarbă înăbuşit 18-20 de min. Unge carnea cu uleiul, condimentele şi zeama de portocală şi dă la grill 5-10 min.
Adaugă coaja de portocală şi aproape toată verdeaţa în orez şi afânează cu furculiţa. Serveşte friptura tăiată felii, cu iaurt şi verdeaţa rămasă.
Pilaf picant de pui
Pofta buna!