Se curăţă prazul, păstrând doar partea albă, se spală bine şi se taie rondele, care se prăjesc, pe ambele părţi, în uleiul încins.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se lasă să se scurgă, apoi se adaugă peste praz.
Se căleşte orezul timp de aproximativ zece minute, amestecând permanent, ca să nu se ardă.
Se stinge cu bulionul, dizolvat în puţihă apă călduţă, apoi mai se toarnă o cană de apă (sau supă de legume), se asă să fiarbă, apoi se presară sare şi piper, se adaugă mărarul tocat şi se dă la cuptor, pentru o jumătate de oră, la foc domol.
Pilaf de pipote din: orez, pipote, ulei, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 1 cană orez 1/2 kg pipote 2-3 linguri ulei (sau, dacă este posibil, untură de pasăre) 1 ceapă piper boabe sare Mod de preparare: Pipotele se curătă, se spală în două-trei ape (apă rece) şi se pun la fiert într-o oală de 3 I, […]
Pilaf de pui cu ceapa din: carne de pui, orez, ceapa, ulei, piper, sare, praf de supa. Ingrediente: 1 kg carne de pui (un pui, sau aripi, spate etc.) 1 cană orez 1 ceapă 3 linguri ulei piper sare opţional: 1 lingură praf de supă Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.