Pilaf de primavara

Printeaza

Pilaf de primavara din: orez, urzici, leurda, ceapa, marar, morcov, ardei, ulei, sare.

Ingrediente:Pilaf_de_primavara

  • 200 g orez de preferinţă integral
  • 200 g urzici
  • 200 g leurdă
  • 3 cepe verzi
  • 1 legătură mărar
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2-3 linguri ulei pentru prăjit
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi orezul şi îl speli, apoifîl laşi să se înmoaie în apă rece. Alegi urzicile şi le speli în mai multe ape reci. Cureţi ceapa, ardeiul şi morcovul şi le speli.

Intr-o oală mai mică, fierbi apă cu puţină sare şi opăreşti urzicile pentru un minut. Le iei de pe foc şi le scurgi în strecurătoare, iar când se mai răcesc, le toci mărunt.

Nu arunci zeama de la urzici, o vei folosi pentru a fierbe orezul deoarece este foarte bogată în minerale.

Completezi apa în care au fiert urzicile cu apă fierbinte, astfel încât, în total, să ai circa 400 ml lichid. Fierbi pe jumătate orezul, la foc mediu, adăugând şi o lingiiriţă de sare.

Ca să nu se lipească boabele de baza vasiilui, amesteci mai ales spre sfârşitul fierberii, când orezul a absorbit lichidul.

Tai ceapa verde în rondele fine şi o căleşti puţin în uleiul încins, apoi adaugi morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe, leurda fin tocată, urzicile, apoi orezul pe jumătate fiert.

Torni câte puţină apă fierbinte şi continui fierberea pentru 3-4 minute, până când orezul absoarbe apa şi fierbe.

Iei vasul de pe foc şi presari mărarul fin tocat, după care acoperi vasul şi laşi orezul să se mai răcească 10 minute.

Pilaf de primavara

Pilaf_de_primavara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.