Prunele se fierb, se scurg de apă, se curăţă de sâmburi şi se taie înjumătăţi.
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.
Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ceapă.
Orezul se spală în apă rece până ce aceasta rămâne limpede, se scurge şi se pune într- un castron.
In uleiul încins se călesc legumele tăiate şi, când s-au înmuiat, se adaugă orezul.
Se căleşte până devine sticlos, se toarnă apă cât să-l acopere, se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc mic fără să se amestece des ca să nu se fărâme boabele.
Când orezul este fiert, se adaugă menta tocată, zahărul tos şi sucul de lămâie.
Se amestecă, se pune în farfurii şi deasupra se aşază jumătăţile de prune uscate.
Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]
Carne de pasare cu pilaf din: copan, orez, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente Carne de pasare cu pilaf: 1 copan 1 ceasca de orez 2 linguri cu ulei patrunjel tocat sare Mod de preparare Carne de pasare cu pilaf: Se tine carnea in apa cu sare 10-15 minute. Se arunca apa, se spala carnea si se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
am cautat acum cateva zile prune uscate si n-am gasit, mai incerc
uite asta o sa gatesc maine 🙂
ma incanta si pe mine aceasta reteta