Pilaf cu prune uscate şi lămaie

Printeaza

Pilaf cu prune uscate şi lămaie din: prune uscate, orez, zahar tos, lamaie, menta, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, sare, piper, prune proaspete.

 

Ingrediente:

  • 500 g prune uscate
  • 250 g orez
  • o lingură cu zahăr tos
  • o lămâie
  • o lingură cu mentă tocată
  • o ceapă
  • o felie de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • prune proaspete

Mod de preparare:

Prunele se fierb, se scurg de apă, se curăţă de sâmburi şi se taie înjumătăţi. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.

Ţelina şi rădăcina de pătrun­jel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lângă ceapă. Orezul se spală în apă rece până ce aceasta rămâne limpede, se scurge şi se pune într- un castron.

în uleiul încins se călesc legumele tăiate şi, când s-au înmuiat, se adaugă orezul. Se căleşte până devine sticlos, se toarnă apă cât să-l acopere, se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc mic fără să se amestece des ca să nu se fărâme boabele.

Când orezul este fiert, se adaugă menta tocată, zahărul tos şi sucul de lămâie. Se amestecă, se pune în farfurii şi deasupra se aşază jumătăţile de prune uscate.

 

Pilaf cu prune uscate şi lămaie

Pilaf_cu_prune_uscate_si_lamie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.