Pilaf de pui cu ceapa

Printeaza

Pilaf de pui cu ceapa din: carne de pui, orez, ceapa, ulei, piper, sare, praf de supa.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (un pui, sau aripi, spate etc.)
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • opţional: 1 lingură praf de supă

 

Mod de preparare Pilaf de pui cu ceapa:

Puiul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă cât să acopere carnea şi cu ceapa tăiată în două.

Oala se pune la fiert, se ia spuma şi se continuă până ce carnea începe să se moaie.

Separat, se spală orezul şi se pune la prăjit într-o cratită de circa 3 l.

Când orezul a început să-şi schimbe culoarea, se toarnă peste el cam 2 căni din zeama în care a fiert puiul, se pun bucăţile de carne, se sărează, se pune piperul boabe (zdrobit manual) şi eventual praful de supă de găină.

Se dă la cuptor la foc potrivit, încă o jumătate de oră, până ce orezul este fiert.

Pentru ca pilaful sâ fie „de excepţie”, gurmanzii mai pretind sâ fie îndeplinite două condiţii: orezul să fie prăjit în untură de pasăre; în final, peste pilaful gata, să se pună cam 1 lingură de unt proaspăt, sub formă de feliufe subţiri, pentru a se topi repede.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.