Pilaf taranesc la tava
PrinteazaPilaf taranesc la tava
- 2-3 cepe
- 500 g orez
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 2-3 cartofi mari
- 2-3 ardei graşi din borcan sau 2-3 răci (ardei gras roşu, uscat, înşirat pe aţă)
- sare
- piper
- leuştean
Mod de preparare:
Orezul îl speli şi îl pui la fiert. Ceapa o tai julien şi o căleşti împreună cu pasta de tomate. Cartofii îi cureţi şi îi fierbi tăiaţi în patru. Ardeiul îl speli. Orezul fiert îl amesteci cu ceapa, piperul, sarea, leuşteanul şi umpli fiecare ardei gras.
Orezul fiert rămas îl pui într-o tavă, deasupra pui ardeii graşi umpluţi, apoi cartofii fierţi. Peste ei torni puţină zeamă în care au fiert cartofii şi dai tava la cuptor pentru 10- 15 minute pentru a se rumeni puţin pilaful.
Dacă ai, poţi pune în orez şi câteva ciuperci tăiate mărunt. Este foarte bun cu murături!
Poftă bună!