Pilaf taranesc la tava

Printeaza

 Pilaf taranesc la tava

Ingrediente:Pilaf taranesc la tava

  • 2-3 cepe
  • 500 g orez
  • 2-3 lin­guri pastă de tomate
  • 2-3 cartofi mari
  • 2-3 ardei graşi din borcan sau 2-3 răci (ardei gras roşu, uscat, înşirat pe aţă)
  • sare
  • piper
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Orezul îl speli şi îl pui la fiert. Ceapa o tai julien şi o căleşti împreună cu pasta de tomate. Cartofii îi cureţi şi îi fierbi tăiaţi în patru. Ardeiul îl speli. Orezul fiert îl amesteci cu ceapa, piperul, sarea, leuşteanul şi umpli fiecare ardei gras.

Orezul fiert rămas îl pui într-o tavă, deasupra pui ardeii graşi umpluţi, apoi cartofii fierţi. Peste ei torni puţină zeamă în care au fiert cartofii şi dai tava la cuptor pentru 10- 15 minute pentru a se rumeni puţin pilaful.

Dacă ai, poţi pune în orez şi câteva ciuperci tăia­te mărunt. Este foarte bun cu murături!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.