Pilaf taranesc
PrinteazaPilaf taranesc din orez, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare, piper.
- 150 g orez
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2-3 ciuperci
- 4 linguri ulei
- 1 leg de marar
- 1 leg patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile, în afară de roşii.
Se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în 2 linguri de ulei, adăugând şi un praf de sare. Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se toacă mărunt sau se dau pe râzătoare. După ce s-au înăbuşit legumele, se adaugă orezul şi roşiile, se toarnă uleiul rămas şi se pune sare şi piper după gust, apoi se introduce crâtiţa la cuptor.
Când e gata se presară şi verdeaţa tocată.
Pofta buna!