Pilaf taranesc

Printeaza

Pilaf taranesc din orez, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:Pilaf taranesc

  • 150 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2-3 ciuperci
  • 4 linguri ulei
  • 1 leg de marar
  • 1 leg patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzava­turile, în afară de roşii.

Se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în 2 linguri de ulei, adăugând şi un praf de sare. Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se toacă mărunt sau se dau pe râzătoare. După ce s-au înăbuşit legumele, se adaugă orezul şi roşiile, se toarnă uleiul rămas şi se pune sare şi piper după gust, apoi se introduce crâtiţa la cuptor.

Când e gata se presară şi verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.