Pilaf din urzici din: urzici, ceapa, ulei, orez, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici crude 2 cepe 3-4 linguri ulei 1 cană orez sare piper Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală în mai multe ape pentru a se îndepărta orice urmă de nisip. Se fierb apoi la foc mai mare pentru […]
Pilaf cu urzici
PrinteazaReteta de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi, ceapa, sare si piper.
- 400 g orez
- 500 g urzici
- 150 g ciuperci
- un ardei
- doi morcovi
- o ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se lasa la scurs si se toaca marunt.
Se caleste ceapa taiata marunt dupa care adaugam orezul.Apoi adaugam morcovii taieti rondele, ardeiul si ciupercile.
O cana din apa in care au fiert urzicile se adauga peste continut si se lasa sa fiarba la foc inabusit.
Atunci cand orezul este aproape gata, se adauga urzicile. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Preparatul se mai tine pe foc aproximativ 10 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf din urzici
Pilaf cu praz
Pilaf cu praz din: praz, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare. Ingrediente: 6 fire de praz 2 cepe 1 cană orez 2-3 linguri ulei 4-5 roşii (sau 1-2 linguri bulion) piper măcinat sare Mod de preparare: Pilaful de praz se pregăteşte ca şi pilaful de ardei. Ca un mic secret al acestui preparat, menţionăm că […]
Pilaf de primavara
Pilaf de primavara din: orez, urzici, leurda, ceapa, marar, morcov, ardei, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez de preferinţă integral 200 g urzici 200 g leurdă 3 cepe verzi 1 legătură mărar 1 morcov 1 ardei 2-3 linguri ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegi orezul şi îl speli, apoifîl laşi să se […]
Pofta buna!