Pilau

Printeaza

O reteta simpla de pilau din: spata de ied de lapte, slanina, vin alb sec, ou, suc de lamaie, rozmarin, foi de dafin, usturoi, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingediente:Pilau

  • circa 800 g spată de ied de lapte
  • 20 g slănină
  • 2 pahare de vin alb sec
  • 1 ou
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 1 căţel de usturoi
  • 350 g orez fiert
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi sub jet de apă spata de ied şi şter- geţi-o cu un şervet curat ori cu hârtie absor­bantă de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, spălaţi toate ierburile aromatice şi uscaţi-le bine.

Intr-o cratiţă, lăsaţi să se topească slănina în ulei extravirgin de măsline, la foc domol. Adăugaţi apoi carnea de ied, căţelul de usturoi întreg, zdrobit uşor (nu tăiat sau tocat) şi ierburile aromatice, lăsând deo­parte câteva frunzuliţe de rozmarin şi de cimbrişor.

Măriţi flacăra şi rumeniţi carnea, întorcând-o pe toate părţile, apoi turnaţi vinul alb şi lăsaţi-l să se evapore; dregeţi cu sare şi cu piper şi continuaţi prepararea la foc potrivit 30 de minute, stropind din când în când totul cu câteva linguri de apă caldă, dacă e necesar. Când e gata, scoateţi spata de ied şi păstraţi-o la cald.

Intr-o farfurie adâncă, bateţi oul cu puţină sare. Strecuraţi sosul de carne şi grăsimea din cratiţă într-un castron, adăugaţi oul în care aţi amestecat sucul de lămâie şi emulsionaţi totul bătând energic cu o furculiţă.

Tăiaţi carnea felii şi împărţiţi-o pe farfurii, alături de mici porţii de orez stropite cu câteva linguri de sos; ornaţi cu rămurele de rozmarin şi de cimbrişor, înainte de a servi.

Pilau

Pilau

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.