Ardei iuti copti murati din: ardei iuti, otet de vin, sare. Ingrediente: 2 kg ardei iuti mari carnosi 500 ml otet de vin sare dupa gust Mod de preparare: Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa, se aranjeaza […]
Pimientos – Ardei iuti prajiti
PrinteazaAceste fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii tocati marunt.
Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole, unde prezenta lor ii asigura pe consumatori ca patronii acestor localuri se dedica serios marinarii ardeilor.
Unul dintre cele mai bune ingrediente pentru acest fel de mancare sunt ardeii Piquillo, rosii si dulci, care se coc la flacara pana capata un usor gust de ars si fum.
Ei se pot cumpara gata preparati, in borcane, intr-o marinata de otet, in magazinele de delicatese; de obicei sunt de buna calitate.
Merg foarte bine alaturi de peste sau fructe de mare, dar se pot consuma si simpli, cu putin ulei de masline deasupra.
Pimientos
Pofta buna!
poate iti place si:
Ardei iuti copti murati
Stiuleti la gratar cu legume, ardei iuti si verdeata
Stiuleti la gratar cu legume, ardei iuti si verdeata din: unt, ardei iuţi, cumin, lamaie, sare, piper, porumb, ceapa verde. Ingrediente: 125 g unt 1 – 2 ardei iuţi 1/2 linguriţă cumin măcinat coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie sare, piper 8 ştiuleţi de porumb fierţi 1 legătură ceapă verde Mod de preparare: Untul moale […]
Pofta buna!