Painică de Paste

Printeaza

Painică de Paste

Painică de Paste

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • circa 225 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 50 g unt moale
  • 100 g stafide.

Pentru aluatul fărâmiţat:

  • 50 g unt
  • 80 g făină
  • 40 g zahăr

Preparare:

Cerneţi făina într-un castron mare. Formaţi o adâncitură în mijloc. Puneţi drojdia fărâmiţată înăuntru. Adăugaţi laptele călduţ şi 1 linguriţă zahăr şi frământaţi cu puţină făină de pe margine.

Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l circa 15 minute să crească. Adăugaţi restul zahărului, oul, sarea, untul şi stafidele spălate şi uscate şi frământaţi totul până obţineţi un aluat omogen.

Puneţi aluatul într-o formă de cozonac (conţinut 1,5 I) unsă în prealabil cu grăsime. Pentru aluatul fărâmiţat, topiţi untul într-un vas şi puneţi-l într-un castron.

Adăugaţi făina şi zahărul şi frământaţi aluatul până când începe să se desprindă în firimituri. Crestaţi aluatul din formă pe lung, cu spatele mâinii şi presăraţi aluatul fărâmiţat.

Acoperiţi pâinea cu un prosop de bucătărie curat şi lăsaţi-o să crească încă 15 minute într-un loc cald. Incingeţi cuptorul la 180°C şi coaceţi pâinică 30-40 de minute. La final, lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie.

Pâinică de Paste.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.