Piperadă bască

Printeaza

Piperadă bască 

Ingrediente:Piperadă bască

  • 4 ardei verzi dulci
  • 2 cepe mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6 roşii medii bine coapte
  • 6 ouă întregi
  • un vârf de cuţit de piper Cayenne
  • 1 lingură de untură de gâscă
  • 4 felii groase de jambon crud
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ardeii verzi de sâmburi şi de coajă, cu ajuto­rul unui vârf de cuţit. Opăriţi-i 2-3 minute în apă clocotită. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Pisaţi usturoiul.

Incălziţi uleiul de măsline într-o oală, căliţi ceapa la foc mic, fără a le lăsa să se închidă la culoare. Adăugaţi roşiile tăiate în sferturi, ardeii verzi şi usturoiul. Săraţi, piperaţi. Lăsaţi la foc timp de 30-40 de minute, până când roşiile scot toată apa.

Intr-un bol, bateţi ouăle omletă. Săraţi şi piperaţi uşor. Turnaţi peste piperadă şi lăsaţi să fiarbă, fără a amesteca. Spre sfârşit, va semăna cu ouăle bătute. Adăugaţi un praf de piper Cayenne.

Lăsaţi untura de gâscă să se topească în tigaie şi rumeniţi jambonul, 10-15 secunde pe fiecare parte. Puneţi-l apoi peste piperadă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.