Piperadă bască
PrinteazaPiperadă bască
- 4 ardei verzi dulci
- 2 cepe mari
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 6 roşii medii bine coapte
- 6 ouă întregi
- un vârf de cuţit de piper Cayenne
- 1 lingură de untură de gâscă
- 4 felii groase de jambon crud
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeii verzi de sâmburi şi de coajă, cu ajutorul unui vârf de cuţit. Opăriţi-i 2-3 minute în apă clocotită. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Pisaţi usturoiul.
Incălziţi uleiul de măsline într-o oală, căliţi ceapa la foc mic, fără a le lăsa să se închidă la culoare. Adăugaţi roşiile tăiate în sferturi, ardeii verzi şi usturoiul. Săraţi, piperaţi. Lăsaţi la foc timp de 30-40 de minute, până când roşiile scot toată apa.
Intr-un bol, bateţi ouăle omletă. Săraţi şi piperaţi uşor. Turnaţi peste piperadă şi lăsaţi să fiarbă, fără a amesteca. Spre sfârşit, va semăna cu ouăle bătute. Adăugaţi un praf de piper Cayenne.
Lăsaţi untura de gâscă să se topească în tigaie şi rumeniţi jambonul, 10-15 secunde pe fiecare parte. Puneţi-l apoi peste piperadă.
Poftă bună!