Piperada
PrinteazaPiperada din: rosii, ardei, ceapa, oua, jambon, usturoi, ulei, sare, piper.
- 1 kg rosii
- 14 ardei iuti verzi
- 3 cepe
- 8 oua
- 4 felii subţiri de jambon
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 varf de cutit piper
- sare
Mod de preparare:
Se opăresc rosiile, se |curata de pielita si de seminte (prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti se taie in doua, se lindeparteaza seminţele, se spala si apoi se taie l lamele.
Ceapa curatata se toaca marunt, iar cateii de usturoi se zdrobesc sau se preseaza.
Se toarna uleiul intr-o tigaie, se lasa sa se-ncinga si se calesc 5 minute ceapa, ardeii iuti si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper si se lasa sa se dunstuiasca aproximativ 15 minute, amestecand intruna.
Se bat ouale, se toarna peste compozitie si se amesteca cu o spatula pana ce se incheaga.
Se pune piperada pe un platou, se asaza deasupra feliile de jambon prajite separat si se serveste imediat.
Pofta buna!