Pipote marinate, cu seminte de susan
PrinteazaPipote marinate, cu seminte de susan din: pipote de pui, sos de soia, ceapa, ardei gras, seminte de susan, zeama de lamaie, ulei de seminte de susan, ardei iute.
- 500 g pipote de pui
- 1/4 pahar sos de soia
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 3 linguri seminte de susan
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de seminte de susan
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Speli pipotele şi le cureţi, dacă este cazul. Le fierbi la foc mic, aproximativ 1 oră, până când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în ele. Scurgi pipotele fierte şi le tai în felii lungi şi subţiri. Cureţi ardeii şi cepele, le speli şi le tai mărunt. Amesteci într-un bol uleiul de susan, sosul de soia, ardeii, zeama de lămâie şi seminţele de susan.
In acest amestec marinezi pipotele timp de 30 de minute. Scoţi feliile de pipote din marinată şi le frigi în tigaie, la foc mic, pentru 5-10 minute, având grijă să le întorci pe ambele părţi. Le scoţi pe un platou şi, cât sunt calde, le stropeşti cu amestecul în care s-au marinat. Le consumi alături de o salată de varză.
Pipote marinate, cu seminte de susan
Pofta buna!