Pipote si ficatei de pasare cu ciuperci
PrinteazaPipote si ficatei de pasare cu ciuperci din: pipote, ficatei, unt sau margarina, ciuperci, patrunjel, ceapa, smantana.
- 10 pipote şi 10 ficăţei de pasăre
- o lingură unt (margarină)
- 500 g ciuperci
- pătrunjel verde tocat
- o ceapă tocată
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se rumenesc ficăţeii şi pipotele în grăsime, stropindu-le, din când în când, cu puţină apă.
Ciupercile, spălate şi curăţate, se pun cu grăsimea şi ceapa, să mustească în zeama lor. Intre timp se scot ficăţeii şi peste pipote se toarnă apă ca să fiarbă.
Când au fiert, se adaugă ficăţeii, ciupercile, pătrunjelul şi se mai lasă să fiarbă împreurnă
. La urmă se pune smântână amestecată cu faina şi se lassă să mai dea într-un clocot.
Pofta buna!