Pipote in sos de legume cu garnitura de orez
PrinteazaPipote in sos de legume cu garnitura de orez din: pipote, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, boia dulce, condimente, pasta de rosii, orez.
- 500 g pipote
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1/4 telina
- 1 radacina patrunjel
- sare
- piper
- boia dulce
- baza pentru mancaruri
- 1 lingurita pasta de rosii
- orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Tai legumele curatate si spalate in cubulete. Le pui la calit intr-o cratita cu putin ulei. Cureti foarte bine pipotele, le tai in jumatate si le tii in apa rece timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugi pipotele, boiaua dulce, un praf de sare si baza de legume.
Separat, incalzesti 1 cana de apa pentru a o adauga peste pipotele cu legume. Cand apa este fierbinte, o adaugi peste pipote si o lasi sa fiarba la foc mediu sub capac, circa 45 de minute sau 1 ora. Daca apa scade, iar pipotele nu sunt fierte, mai completezi tot cu apa fierbinte.
Cand sunt aproape gata, adaugi putin piper si 1 lingurita de pasta de rosii. Servesti pipotele cu garnitura de orez fiert doar in apă cu sare, cu patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!