Pipote in sos de legume cu garnitura de orez

Printeaza

Pipote in sos de legume cu garnitura de orez din: pipote, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, boia dulce, condimente, pasta de rosii, orez.

Ingrediente:Pipote in sos de legume cu garnitura de orez

  • 500 g pipote
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/4 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • orez fiert, pentru servire

Mod de preparare:

Tai legumele curatate si spalate in cubulete. Le pui la calit intr-o cratita cu putin ulei. Cureti foarte bine pipotele, le tai in jumatate si le tii in apa rece timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugi pipotele, boiaua dulce, un praf de sare si baza de legume.

Separat, incalzesti 1 cana de apa pentru a o adauga peste pipotele cu legume. Cand apa este fierbinte, o adaugi peste pipote si o lasi sa fiarba la foc mediu sub capac, circa 45 de minute sau 1 ora. Daca apa scade, iar pipotele nu sunt fierte, mai completezi tot cu apa fierbinte.

Cand sunt aproape gata, adaugi putin piper si 1 lingurita de pasta de rosii. Servesti pipotele cu garnitura de orez fiert doar in apă cu sare, cu patrunjel verde deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.