Tocanita cu pipote si legume din: pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 700 g pipote 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare piper busuioc uscat cimbru uscat pătrunjel verde 2 linguri ulei Mod de preparare: Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, […]
Pipote cu sos de morcov
PrinteazaPipote cu sos de morcov din: pipote, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g pipote de pui
- 2 cepe
- 4-5 morcovi
- o legătură pătrunjel
- o lingură făină
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pipotele se spală, se verifică să fie foarte bine curăţate şi se taie pe jumătate.
In ulei se pune ceapa tăiată mărunt la călit, se adaugă pipotele şi se lasă să se călească împreună aproximativ 10 minute.
Se pune făina, se amestecă rapid, se toarnă apă să acopere complet pipotele şi se lasă la fiert acoperit cu capac pentru 30 de minute.
Se adaugă morcovii tăiaţi rondele, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă pe foc 30 de minute, cu capac.
La final, se aduce la masă cu pătrunjel, după gust.
Pipote cu sos de morcov
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita cu pipote si legume
Mancare de pipote
Mancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg pipote 5 roşii (sau două linguri bulion) 1 ardei gras 2 cepe 2 cartofi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie […]
Pofta buna!