Pipote cu sos tomat
PrinteazaPipote cu sos tomat din: pipote de pui, ceapa, bulion, sare, usturoi, foaie de dafin, ulei, patrunjel.
- 800 g pipote de pui
- 2 cepe
- 5-6 linguri bulion
- sare
- 4 catei de usturoi
- o foaie de dafin
- 2 linguri ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Pipotele se curăţă bine, se taie zgârciurile în exces, se spală si se lasă la scurs. Intr-o cratiţă cu pereţi groşi se pun la călit în ulei ceapa si pipotele.
După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se presară sare, se adaugă foaia de dafin şi se acoperă cu apă. Se lasă la fiert aproximativ 50 de minute.
Se verifică dacă pipotele sunt fierte, se adaugă usturoiul feliat, bulionul desfăcut cu apă şi se mai fierb 10 minute. Se trage de pe foc, se pune verdeaţa si se aduce la masă.
Pipote cu sos tomat
Pofta buna!