Pirosti din aluat cu drojdie

Printeaza

Pirosti din aluat cu drojdie

Ingrediente:Pirosti din aluat cu drojdie

  • aluat cu drojdie
  • umplutură

 

Mod de preparare:

Pregătim aluat cu drojdie, în­tindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi col­ţunaşii, în formă de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile stau drepte, cu creasta în sus.

Ob­ţinem această formă, apucînd cu amîndouă mîinile piroştile de creastă si apăsîndu-le puţin pe masă ca să se lipească la fund. Punem piroştile într-o tavă unsă cu unt topit şi sleit, mai depărtate unele de altele şi le lăsăm să crească timp de 1 oră.

Ungem cu ou şi dăm tava la cup­tor încins, ca pentru cozonaci. Cînd le scoatem din cuptor, le ungem cu o pană, cu unt topit şi ca să se frăgezească, le învelim într-un şervet udat şi stors.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.