Pirosti din aluat cu drojdie
PrinteazaPirosti din aluat cu drojdie
- aluat cu drojdie
- umplutură
Mod de preparare:
Pregătim aluat cu drojdie, întindem o foaie groasă de 1 cm. Tăiem rondele cu un pahar, întindem umplutura. Lipim rondelele ca şi colţunaşii, în formă de creastă de cocoş, colţunaşii stau însă culcaţi, pe cind pirostile stau drepte, cu creasta în sus.
Obţinem această formă, apucînd cu amîndouă mîinile piroştile de creastă si apăsîndu-le puţin pe masă ca să se lipească la fund. Punem piroştile într-o tavă unsă cu unt topit şi sleit, mai depărtate unele de altele şi le lăsăm să crească timp de 1 oră.
Ungem cu ou şi dăm tava la cuptor încins, ca pentru cozonaci. Cînd le scoatem din cuptor, le ungem cu o pană, cu unt topit şi ca să se frăgezească, le învelim într-un şervet udat şi stors.
Pofta buna!