Pirosti din aluat franţuzesc

Printeaza

Pirosti din aluat franţuzesc

Ingrediente:Pirosti din aluat franţuzesc

  • aluat franţuzesc
  • umplutură

 

Mod de preparare:

Intindem foaia de aluat franţuzesc groasă de 1 cm. Tăiem cu un pa­har de apă sau de vin rondele mai mari sau mai mici.

Intindem umplutură pe jumătate din numărul ron­delelor pînă la 1 cm de la margine.

Un­gem marginea cu albuş puţin bătut. Ce­lelalte rondele le punem deasupra, apăsînd foarte uşor pe marginile rondelei de sus, ca să se lipească.

Ungem deasupra cu o pană, cu ou bătut (gălbenuş şi al­buş).

Dăm la cuptor în tavă udată mai înainte cu apă rece sau presărată, ca o brumă, cu puţină făină de grîu.

Nu se unge tava cu grăsime, deoarece aluatul franţuzesc este gras. Coacem la cuptor încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.