Pirosti cu varza murata

Printeaza

Pirosti cu varza murata din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, sare, unt, varza acra, ciuperci, ceapa, piper.

Ingrediente:Pirosti cu varza murata

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă (cât o nucă)
  • 1 vârf de cuţit zahăr
  • 180 ml lapte călduţ
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • 150 g unt

Pentru umplutură:

  • 500 g varză acră
  • 200 g ciuperci de pădure
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • sare şi piper măcinat
  • unt pentru uns tava
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Aluat:

Se face o plămădeală din drojdie, o lingură de făină, zahăr şi 100 ml lapte călduţ.

Se acoperă şi se lasă să dospească 10 min.

Se cerne făina; în mijloc se face o adâncitură în care se pun plămădeala crescută, restul de lapte şi ouăle bătute cu sare.

Se omogenizează şi se începe frământatul, adăugând câte puţin unt topit.

Când aluatul face băşicuţe, se adună sub formă de sferă, se presară făină, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 1 oră, la cald.

Umplutură:

Se opăresc ciupercile 5 min. Se scurg şi se mărunţesc. Se toacă varza şi ceapa.

Se căleşte în unt ceapa, iar când devine translucidă, se adaugă ciupercile şi varza murată.

Se stinge cu apa în care au fost opărite ciupercile şi se lasă să fiarbă în vasul acoperit, sub capac, 1/2 oră.

Se condimentează după gust, iar când se răceşte, se adaugă şi oul.

Se mai frământă aluatul 5 min., apoi se întinde pe planşeta presărată cu făină o foaie lată de 7-8 cm.

Se taie dreptunghiuri de cca 10 cm, se umplu şi se aşază în tava unsă cu unt.

Se ung cu oul bătut cu 2 linguri de apă, apoi se introduce tava în cuptoml încins, la foc mediu şi se lasă cca 45 de min., până ce piroştile se rumenesc frumos.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.