Piscoturi cu capsune
PrinteazaPiscoturi cu capsune din: faina, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte, albusuri, ciocolata neagra, frisca, migdale, capsune, sare.
- 150g faina
- 220 g unt
- 80 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- 25 ml lapte dulce
- doua albusuri
- 350 g ciocolata neagra
- 300 ml frisca
- 100 g migdale
- 400 g capsune
- un sfert de lingurita cu sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează albuşurile împreună cu jumătate din zahărul tos şi sarea până devin ca o spumă. Intr-un bol separat se mixează untul cu restul de zahăr tos şi,0n pliculeţ de zahăr vanilinat. Se adaugă albuşurile mixate şi făina, se mixează până se omogenizează şi aluatul obţinut se introduce într-un pistol pentru fursecuri.
Se toarnă bastonaşe pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc in cuptorul încins şi se coc 5-10 minute la foc mediu. Se topeşte la bain-marie frişca cu 200 g ciocolată neagră, se răceşte, apoi se umplu două câte două pişcoturile. Se decorează cu ciocolata rămasă şi se servesc cu o salată de căpşune şi migdale.
Piscoturi cu capsune
Pofta buna!