Pişcoturi cu ciocolată

Printeaza

Pişcoturi cu ciocolată

Ingrediente:

  • 550 g făină
  • praf de copt
  • sare
  • 200 g unt
  • două linguri de zahăr brun
  • 150 g zahăr tos
  • două ouă
  • zahăr vanilinat
  • 200 g ciocolată neagră
  • pudră de scorţişoară
  • un măr
  • două mandarine
  • fructe de sezon
  • frişca

Preparare:

Făina se amestecă bine cu o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, un praf de sare şi două pliculeţe cu zahăr vanilat.

Untul se amestecă bine cu zahărul tos şi zahărul brun până când devine ca o cremă.

Se adaugă ouăle, mărul curăţat de coajă, dat pe răzătoarea mică şi stors. Se adaugă sucul de la mandarine, un vârf de linguritţă de pudră de scorţişoară, ciocolata tăiată mărunt cu un cuţit şi amestecul de făină cu zahăr vanilat.

Se amestecă bine cu o lingură de lemn, apoi cu mâna până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie mai groasă, se taie în fâşii, apoi în dreptunghiuri.

Se aşază fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit.

Pişcoturi cu ciocolată

Pişcoturi cu ciocolată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In desert foarte simplu si bun. Tiramisu iese foarte bun cu piscoturi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.