Piscoturi simple cu zahar
PrinteazaPiscoturi simple cu zahar din: ulei, zahar, oua, faina.
- 8 linguri cu ulei
- 8 linguri cu zahăr
- 4 gălbenuşuri
- sare
- 1 ou
- 8 linguri cu făină
- 1 lingură cu zahăr vanilinat
- 2 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem gălbenuşurile într-un vas cu gura largă şi le frecăm cu uleiul pus câte puţin, ca la maioneză.
Când uleiul s-a terminat punem zahărul în porţii mici (2 linguri odată) şi continuăm să frecăm amestecul cu lingura de lemn până când cristalele de zahăr nu se mai simt în compoziţie.
Punem sarea necesară (1/2 linguriţă) şi vanilia, punem faina în ploaie şi obţinem un aluat moale, pe care-l frământăm cu mâna. Intindem foaie groasă de 0,5 cm, tăiem cu paharul sau cuţitul formele dorite.
Trecem pişcoturile prin ou bătut ca la omletă, apoi le punem pe tava neunsă, pe care o punem în cuptorul fierbinte pentru 20 min. Pişcoturile se ung cu ou doar pe faţă.
Scoatem tava şi lăsăm prăjiturile să se răcească, apoi pudrăm cu zahăr farin.
Le servim reci.
Pofta buna!