Pissaladiere

Printeaza

Pissaladiere

Pissaladiere este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa.

Ea consta dintr-o foaie de aluat dospit sau o foaie de aluat frantuzesc, presarata cu ansoa, ceapa si masline negre.

Inainte de a fi dat la cuptor, aluatul se unge cu o pasta de ansoa, care se numeste pissalat.

Peste ea se pune o cantitate generoasa de ceapa tocata, inmuiata in ulei de masline si se garniseste cu fileuri de ansoa si masline negre taiate marunt.

Pentru a prepara un pissaladiere gustos, stratul de ceapa trebuie sa fie gros, cam cat jumatate din grosimea totala a preparatului, adica aproximativ la fel de gros ca stratul de aluat.

Orice proverisal va stramba din nas daca in pissaladiere nu este suficienta ceapa.

Pissaladiere_09

Pissaladiere

Pissaladiere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.