Pita cu miel si salata de vinete
PrinteazaPita cu miel si salata de vinete din: citlete de miel, ulei de masline, dukkah, sare, piper, vinete, naut, branza, patrunjel, ardei, ceapa, otet, pita, iaurt.
- 8 cotlete de miel tăiate gros
- ulei de măsline
- 2 linguri cu condiment dukkah
- sare de mare şi piper negru
Pentru salata:
- 1 vânătă, feliată
- ulei de măsline extravirgin
- 400 g năut din conservă, strecurat şi clătit
- 150 g brânză feta, fărâmiţată
- 10 g pătrunjel, tăiat fin
- 1 ardei roşu marinat, tăiat fin
- 1/2 ceapă roşie, feliată
- 1 lingură cu oţet din vin roşu
- 4 pite, prăjite
- iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Unge cotletele cu ulei de măsline şi freacă-le cu condimentul dukkah. Incălzeşte o tigaie-grătar şi frige cotletele timp de 2-3 minute, scoate-le, asezonează-le şi lasă-le deoparte.
Unge feliile de vânătă cu ulei de măsline şi asezonează-le. Pune-le pe grătar şi lasă-le până se înmoaie. Scoate-le şi lasă-le deoparte.
Pune năutul, feta, pătrunjelul, ardeiul roşu şi ceapa într-un bol. Adaugă vânătă, stropeşte cu ulei de măsline şi oţet şi amestecă. Sărează.
Pentru a servi, pune cotletele peste pite. Serveşte alături de salată de vinete şi iaurt.
Pita cu miel si salata de vinete
Pofta buna!