Pita cu dovlecei si urda
PrinteazaO reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana, dovlecei, marar, sare, piper si chimen.
- 250 g faina
- 1 ou
- 200 g urda
- 2 linguri unt
- 200 ml smantana
- 4 dovlecei
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Faceti un aluat idn faina, unt, urda si oul batut. Adaugati putina apa sau smantana, daca este necesar la framantat, ca sa obtineti un aluat potrivit de tare. Puneti aluatul infasurat in folie la frigider pentru cel putin 1 ora.
Intre timp, spalati dovleceii, taiati-i in cubulete pe care puneti-le la fiert in apa cu sare, pentru 10 minute. Scurgeti-le de apa si caliti-le in unt. Cand incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, mararul si amestecati ingredientele, apoi lasati-le la racit.
Intindeti o foaie din aluatul pus la rece. Pe mijlocul ei puneti amestecul cu dovlecei, rulati foaia si puneti rulorul intr-o tava unsa cu ulei. (Cel mai bine este sa folositi o tava de chec). Coaceti la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Lasati pita la racit inainte de taiere.
Pita cu dovlecei si urda
Pofta buna!