Pită dulce

Printeaza

Pită dulce

Ingrediente aluat:

  • 250 g faină
  • apă
  • 100 ml ulei
  • sare

Ingrediente umplutura: 250 g nuci măcinate

Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1 lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat ,coajă portocală 1 linguriţă rom

 

Mod de preparare:

Pită dulce: frământă până nu se mai lipeşte de mână, se întinde foaie, se taie în bucăţi late de-o palmă şi lungi de două. unge fiecare foaie astfel obţinută cu ulei.

aşterne cu nuci fiecare foaie foaia se rulează şi apoi se încolăceşte melc .

unge tava cu ulei, se aşază pituţele corespunzătoare, se pun în cup­tor 15 minute .

lasă să se răcească, apoi se toarnă siropul fierbinte şi se lasă să zacă, să se însiropeze.

 

Pofta buna!

 

 

 

Somon la Cuptor cu Miere și Muștar – Deliciu Dulce-Picant

Somon la Cuptor cu Miere și Muștar – Deliciu Dulce-Picant din: file de somon, miere, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel, cimbru. Vă invităm să descoperiți o rețetă savuroasă și ușor de preparat: somonul la cuptor cu miere și muștar. Această combinație de ingrediente dulci și picante adaugă un plus […]

Ceai de Mușețel Clasic: O Băutură Plină de Beneficii

Ceai de Mușețel Clasic: O Băutură Plină de Beneficii din: flori de musetel uscate, apa fierbinte, miere, lamaie. Ceaiul de mușețel, o băutură tradițională cu origini străvechi, este celebrat pentru gustul său blând și proprietățile sale de relaxare și calmare. Acest ceai, preparat din flori uscate de mușețel, este o alegere ideală pentru momentele de […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.