Pita la gratar

Printeaza

Pita la gratar din: vinete, ciuperci, ardei, ceapa, lamaie, sare, piper, pita, hummus, patrunjel, menta, busuioc.

Ingrediente:

  • 1-2 vinete (cca 500 g)
  • 400 g ciuperci albe
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 fire ceapă verde, tocate mărunt
  • 1/4 cană zeamă de lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 4 pita
  • 1/2 cană hummus
  • 1/2 cană frunze de pătrunjel
  • 12 frunze mari de mentă
  • 12 frunze mari de busuioc

 

Mod de preparare:

Pita la gratar: Tăiaţi vinetele, pe lung, în felii de 1,5-2 cm grosime. Tăiaţi ardeii pe lung, în fâşii de 3-4 cm lăţime. Ungeţi vinetele, ardeii şi ciupercile cu ulei.

Frigeţi-le cam 2 min pe fiecare parte, la foc mediu. Dacă ciupercile sunt prea mici, înşiraţi-le pe frigărui.

Tăiaţi ciupercile fripte în sferturi sau optimi, ardeii şi vinetele în fâşii de un deget lăţime şi amestecaţi uşor bucăţile. Combinaţi într-un castronel ceapa tocată, zeama de lămâie, sare şi piper după

încălziţi pe grătar pita. Puneţi pe fiecare pita legume fripte, ceapa cu lămâie, hummus, pătrunjel, mentă şi busuioc. împăturiţi şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.