Pita umpluta cu miel, rosii si marar
PrinteazaPita umpluta cu miel, rosii si marar din: drojdie uscată, apa, ulei de masline, faina, sare, friptură de miel, rosii, ceapa, sare, marar, iaurt.
Ingrediente:
- 1 plic drojdie uscată
- 1 pahar apă
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 pahare făină
- sare
Pentru umplutură:
- 600 g friptură de miel
- 2 roşii
- 1 ceapă
- sare
- 1 legătură mărar
- 1 iaurt
Mod de preparare:
Pentru pita, se amestecă apa cu drojdia şi se lasă 10 minute. Se adaugă făina, sarea, uleiul, se amestecă bine şi apoi se frământă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini.
Se lasă aluatul la crescut pentru 30 de minute, se împarte apoi în 8 bucăţi din care se întind 8 foi mici. Se dau la cuptor maximum 10 minute.
Se servesc cu friptură de miel, felii de roşii, rondele de ceapă şi sos de iaurt cu mărar.
Pita umpluta cu miel, rosii si marar
Pofta buna!