Pita umpluta cu pui
PrinteazaO reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper.
- 1 piept de pui
- 3-4 cepe
- 2 ardei graşi galbeni
- 1 ceşcuţă cu vin
- frunze de salată
pentru aluat:
- 600 g făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu zahăr
- 200 ml apă
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei.
Acoperă aluatul şi lasă-l la crescut 30 de minute. Separat, taie ceapa julien şi înăbuş-o în ulei cu adaos de apă.
Pune pieptul de pui tăiat cubuleţe şi condimentat cu sare. Stinge cu apă şi vin şi lasă să fiarbă.
La final, adaugă ardeii tăiaţi fâşii.
Imparte aluatul în patru şi întinde foi potrivit de groase.
Pe jumătate, pune amestec de pui şi acoperă cu cealaltă jumătate.
Presează bine pe margine, aşază-le pe o tavă unsă cu ulei.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.
După ce s-au răcorit, taie-le pe jumătate şi bagă uşor câteva frunze de salată.
Pita umpluta cu pui
Pofta buna!