Pithale

Printeaza

Pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare.

preparat specific indian

Bucataria Indiana

Ingrediente:

  • o jumătate de cană de făină besan (obţinută din năut)
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de muştar
  • o jumătate de linguriţă de şofran
  • un vârf de cuţit de pudră de asafetida
  • două linguri de ulei
  • doi ardei chili verzi
  • doi căţei mici de ustu­roi
  • o ceapă mică
  • o roşie mică
  • o jumătate de linguriţă de chile roşu pudră
  • sare
  • două căni de apă

 

Mod de preparare:

Pithale: Mai întâi se taie ceapa, roşia, ardieii chile şi usturoiul în bucăţi cât mai rmici. Se amestecă făina besan cu o jumătate de cană de apă, cât să se obţină o compoziţie suficient de lichidă.

Intr-o tigaie mai largă se încinge uleiul şi se adaugă seminţele de muştar. Când încep să bolborosească, se adaugă pudra de asafetida, şofranul, ardeiul chile, ceapa şi ustu­roiul.

Când ceapa a început să capete o culoare aurie se adaugă roşia şi se mai ţine pe foc un minut.

Se stinge cu apă caldă şi se presară sare, pudră de chile şi se amestecă foarte bine. Se mai lasă pe foc până se îngroaşă, aproximativ două minute. Se serveşte cu orez şi chappati.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.