Tinctură de păpădie pentru ficat: Remediu natural pentru detoxifiere și sănătatea hepatică. Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale detoxifiante și benefice asupra sănătății ficatului. Tinctura de păpădie este un remediu natural eficient pentru susținerea funcțiilor hepatice, curățarea ficatului și îmbunătățirea digestiei. Cu compuși activi precum taraxacina și flavonoidele, păpădia stimulează secreția […]
Piure de cartofi cu aroma de busuioc
PrinteazaPiure de cartofi cu aroma de busuioc din: cartofi, lamai, busuioc, ulei de masline.
Ingrediente:
- 650g de cartofi noi, spălaţi şi frecaţi bine
- 2 lămâi, coaja rasă de la 1, iar 1 feliată
- 1 mână mică de busuioc, doar frunzele
- 1 lingură ulei de măsline, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă şi acoperă-i cu apă rece. Dă-i în clocot, apoi lasă-i să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până devin fragezi.
Scurge cartofii şi lasă-i să se usuce într-o strecurătoare mare timp de 2 minute. Pune-i la loc în cratiţă şi zdrobeşte-i uşor, lăsându-i destul de mari.
Adaugă coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de busuioc, apoi asezonează şi amestecă.
Serveşte cartofii cu restul de busuioc deasupra şi cu feliile de lămâie, după ce i-ai stropit cu uleiul de măsline.
Piure de cartofi cu aroma de busuioc
Pofta buna!
Supă de mazăre cu năut – Rețetă completă și detaliată. O rețetă sănătoasă, cremoasă și plină de arome, ideală pentru o masă hrănitoare. Mazărea adaugă dulceață naturală, iar năutul contribuie cu proteine și textură, transformând această supă într-o opțiune excelentă pentru prânz sau cină. Aceasta este o rețetă simplă, dar cu un gust complex, perfectă […]