Piure de cartofi la cuptor

Printeaza

Piure de cartofi la cuptor din: cartofi, ardei gras, telemea, bacon, lapte, unt, cascaval.

 

Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 250 g telemea
  • 200 g bacon
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri cascaval

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert şi apoii se pasează şi se amestecă bine; cu lapte şi unt ca pentru piure.

Zeama în care au fiert cartofii nu se aruncă. Ardeii se taie cuburi, baconul se taie mărunt, iar brânza se trece prin râzătoare.

Piureul se amestecă cu ardeii şi baconul şi se adaugă puţină zeamă, dacă amestecul este foarte uscat.

Se pune într-un vas de cuptor, se nivelează şi se presară cu caşcaval.

Se dă 10 minute: la cuptor până ce caşcavalul se topeste si devine furmos auriu.

 

Piure de cartofi la cuptor

Piure_de_cartofi_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.