Piure de cartofi cu pesto din: cartofi, pesto, smantana. Ingrediente: 2 cartofi potriviţi ca mărime, curăţaţi de coajă 3 linguri pesto verde 1 lingură smântână Mod de preparare: Taie cartofii în bucăţi egale şi pune-i într-un vas cu apă rece cu sare pe foc, la fiert. Lasă să fiarbă 20 minute la foc […]
Piure de cartofi mov
PrinteazaPiure de cartofi mov din: cartof, usturoi, ulei, smantana, lapte, cimbru, sare, piper.
- un kg cartofi mov
- o căpăţână usturoi
- 50 ml ulei
- 150 g smântână
- 150 ml lapte
- puţin cimbru uscat
- 1/2 linguriţă ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căpăţâna de usturoi se curăţă parţial de foile exterioare, în aşa fel încât să rămână doar bulbul cu căţeii nedesfăcuţi.
Se unge cu ulei, se pune într-o folie de aluminiu şi se coace 45 de minute.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert 15 minute.
Se scurg, li se adaugă usturoiul copt, uleiul, cimbrul, laptele şi smântână, sare, piper şi se pasează.
Pentru servit, se pot folosi cercuri de metal care se aşază în farfurie, se pune piureul, apoi se ridică cercul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piure de cartofi cu pesto
Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper. Ingrediente: 1 linguri ulei 1 ceapa, tocata 3 linguri faina 300ml supa 675gr sfecla, curatata si tocata 75ml smantana 1 lingurita mustar 1 lingura otet 2 linguri unt 225gr ciuperci, tocate […]
Pofta buna!